Ministrul Agriculturii ne asigură că vom avea ulei

Ministrul Agriculturii ne asigură că vom avea ulei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că, din datele pe care le deţine până în prezent, rezultă că nu sunt probleme cu asigurarea uleiului din producţia de floarea-soarelui pe care România o are, chiar dacă aceasta a fost afectată de secetă.

Petre Daea a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă România va avea o cantitate redusă de ulei în acest an, informează news.ro. "O producţie mai mică reduce şi cantitatea de ulei. Dar nu va reduce. Din datele pe care le am eu la această dată, rezultă că nu sunt probleme cu asigurarea uleiului în România din producţia aceasta chiar afectată pe care o avem la nivelul ţării”, a explicat Petre Daea. El declara, miercuri, că peste 200.000 de hectare de porumb şi floarea-soarelui sunt afectate din cauza secetei.

În aceeași conferință de presă, ministrul Agriculturii a făcut un apel la români, în stilul său caracteristic, să cumpere legume din producția autohtonă, pentru a sprijini fermierii, în contextul în care multe culturi din țară sunt afectate de caniculă. "Vă rog pe toți să cumpărați legume de la producători locali, să le dăm sprijin. Fiecare își dorește ce e bine pentru ei. Fermierul vrea să ia cât mai mult, că muncește", a spus Petre Daea. Acesta a adăugat că a văzut peste tot că avem legume, pentru că fermierii sunt lângă surse de apă. "Unde au sursă de apă stabilă, acolo sunt fermierii. Eu am un preț la legume: prețul respectului. Daea se oprește și ia de la fermier tot ce are el, știu cu câtă greutate se fac și cât îmi cere atât îi dau", a mai precizat ministrul Agriculturii.

Citit 567 ori Ultima modificare Joi, 04 August 2022 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.