Forța Dreptei ”forțează” alegeri locale parțiale

Forța Dreptei ”forțează” alegeri locale parțiale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat vineri că a început demersurile pentru a obliga Guvernul ''să respecte legea'' şi să organizeze alegeri locale în cele peste 40 de localităţi unde s-a vacantat funcţia de primar sau a fost dizolvat Consiliul Local.

"Dacă alegeri nu sunt, democraţie nu este. Am luat decizia de a da în judecată Guvernul pentru a obţine o hotărâre judecătorească ce poate obliga Guvernul să respecte legea şi să organizeze alegeri locale în cele peste 40 de localităţi unde s-a vacantat funcţia de primar sau a fost dizolvat Consiliul Local. Deşi guvernul a primit încă de anul trecut adrese oficiale de la AEP prin care a fost informat de faptul că multe localităţi au rămas fără primar, acesta a refuzat să emită hotărârile de guvern pentru organizarea alegerilor. Nu există atentat mai grav la adresa democraţiei decât refuzul de a organiza alegeri", a scris Orban, pe Facebook.

El a adăugat că singura sursă de legitimitate pentru aleşi este votul acordat de cetăţeni, iar "cine nesocoteşte dreptul de vot al oamenilor este un duşman al democraţiei".

”Astăzi am înregistrat la Guvern plângerea prealabilă, după care, dacă Guvernul nu adoptă hotărârea de organizare a alegerilor locale, mă voi adresa instanţei de contencios administrativ. Le-am atras atenţia membrilor Guvernului că voi solicita instanţei, pe lângă hotărârea de a obliga Guvernul să organizeze alegeri locale şi sancţiuni pecuniare pentru membrii Guvernului pentru fiecare zi de întârziere", a afirmat Ludovic Orban.

Citit 719 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.