Marcel Ciolacu: Fără rotativă, alegeri anticipate

Marcel Ciolacu: Fără rotativă, alegeri anticipate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PSD exclude continuarea unei colaborări cu PNL la guvernare, dacă „rotativa” nu va avea loc. Cel puțin, asta a declarat, marți, președintele social-democrat, Marcel Ciolacu.

„Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există”, a spus liderul PSD, spunând că nu vrea să comenteze declarații făcute „cum se trezește unul pe plajă să dea știri la televizor”. Ciolacu a adăugat că protocolul coaliției cu PNL este clar și prevede ca de anul viitor premierul să revină PSD. Întrebat dacă vrea să fie premier, președintele PSD a răspuns că „e o onoare să fii prim-ministru, nu e pe voință”, liderii partidului având ultimul cuvânt în acest sens.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce, în weekend, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a susținut, despre "rotativa" din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD, că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, când ai război la graniţe, nu ar fi un semnal bun. „În încercarea de a scăpa din încercuire, domnul Muraru creează fumigene la București", a venit luni replica PSD, care îi invocă pe „penalii" liberali de la Iași. În același timp, tot luni, PNL a ținut să își asigure partenerii de guvernare că „rotativa este un angajament luat de partid la formarea coaliţiei, iar PNL îşi respectă angajamentele”.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu s-a declarat „ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere”, dar spune că „în acest moment nu e luată o decizie cu prim-ministrul” în acest sens. Precizările sale vin în contextul în care au existat mai multe informații de presă potrivit cărora se pregătește o schimbare la nivelul echipei guvernamentale, printre cei vizați fiind ministrul Apărării, Vasile Dâncu (PSD) și ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), despre care s-a vorbit în spațiul public că ar urma să fie remaniați alături de Eduard Novak (UDMR).

Marcel Ciolacu a evitat să răspundă exact când a fost întrebat despre cei doi oficiali, preferând să spună că „va fi o discuție mai aplicată în interiorul Coaliției”, chiar dacă în urmă cu o lună, la evaluarea lui Nicolae Ciucă, premierul se declarase mulțumit de toți miniștrii.

Citit 656 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2022 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.