Transgaz pregătește importuri de gaze

Transgaz pregătește importuri de gaze
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dată fiind creșterea prețurilor la gazele naturale în anul 2022, precum și previziunile aferente volumelor de gaze disponibile pentru tranzacționare pe piețele bursiere, există posibilitatea ca în perioada de iarnă (ianuarie-martie 2023) produsele standardizate pe termen scurt disponibile pe platformele de tranzacționare să nu fie de ajuns pentru a menține rețeaua de transport în limitele sale operaționale, atenționează Transgaz.

Operatorul susține că în acest sens este necesară achiziția complementară a serviciilor de echilibrare prin intermediul cumpărării de gaze naturale din import, pentru asigurarea echilibrării fizice a Sistemului Național de Transport (SNT).

Compania a lansat o licitație deschisă pentru achiziția de servicii de echilibrare prin cumpărare de gaze naturale din import în scopul echilibrării sistemului național de transport, contract cu o valoare estimată fără TVA între 1,07 miliarde și 1,3 miliarde de lei. Durata de valabilitate a contractului este 1.01.2023 – 31.03.2023, iar prestarea serviciilor se va realiza în această perioadă. Prin act adițional, la solicitarea Transgaz, contractul poate fi prelungit cu o lună.

Citit 785 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2022 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.