Preluarea unor licee de profil de către universități

Preluarea unor licee de profil de către universități
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC), Tudorel Toader, propune ca fiecare instituţie de învăţământ superior de stat din ţară să preia liceele de profil, pentru a creşte calitatea actului educaţional.
"UAIC are autorizate să funcţioneze, în regim bugetar, toate treptele de învăţământ preuniversitar. Îi rog pe ceilalţi rectori şi pe ministrul Educaţiei să primească, spre analiză, propunerea ca prin noua Lege a Educaţiei, universităţile de stat să preia liceele de profil, fapt care ar fi de natură să ridice nivelul calitativ al învăţământului preuniversitar", a propus Tudorel Toader.
Propunerea rectorului UAIC a fost făcută după ce instituţia de învăţământ superior a primit autorizaţia provizorie de funcţionare pentru cursuri liceale din partea Consiliului Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP).
Rectorul UAIC a mai declarat, pentru Agerpres, că vor fi organizate cursurile pentru elevii de liceu atât pentru profilul matematică - informatică, cât şi pentru profilul de ştiinţe sociale.

Citit 809 ori Ultima modificare Miercuri, 10 August 2022 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.