Simpozion dedicat Zilei Marinei, la Cercul Militar

Simpozion dedicat Zilei Marinei, la Cercul Militar
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un simpozion dedicat sărbătoririi Zilei Marinei Române a avut loc, vineri, în avanpremieră, la Cercul Militar Galați. Amfitrion a fost cdor.(r) Constantin Asofronie, din partea Filialei Județene Galați a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Al. I. Cuza” și Ligii Navale Române, în colaborare cu Flotila Fluvială, Asociația Constructorilor Navali din România (ANCONAV), Colocviile Constructorilor Navali, Asociația Armatorilor și Operatorilor Portuari Fluviali din România și Garnizoana Galați.

După simpozionul dedicat celor 120 de ani ai Zilei Marinei, a fost vizitată o expoziție tematică în sala de festivități și în foaierul Cercului Militar, care este deschisă publicului și luni, 15 august, de la 9,00 la 14,00.

Luni, în intervalul orar 18,00 - 20,00, pe Faleza Dunării, este planificată o ceremonie militară și religioasă, în cadrul căreia va fi depusă o ancoră de flori în apele Dunării, în memoria eroilor marinari. După aceasta, navele militare ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu" vor prezenta un exercițiu demonstrativ, iar activitatea se va încheia cu defilarea navelor militare și parada navelor civile.

Citit 541 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2022 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.