De ce stau femeile la taclale, de ce sunt conciși bărbații?

De ce stau femeile la taclale, de ce sunt conciși bărbații?
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Vă declar de la bun început că NU SUNT MISOGIN! Așa, ca să nu se interpreteze greșit și să nu stârnesc demonii vreunei haterițe.

Țin să explic interogația din titlu pentru că trăiesc, de câțiva ani, niște experiențe amare: am două mătuși și o verișoară ale căror conversații telefonice nu reușesc sub niciun fel să le scurtez, decât în cazuri cu totul excepționale, la mai puțin de un sfert de oră. De asemenea, am observat că, atunci când se întâlnesc live sau telefonic, femeile vorbesc întruna. Știți desigur anecdota cu deținutele care, după ce s-au liberat din penitenciarul în care au fost cazate în aceeași celulă, au mai stat două ceasuri de vorbă la poarta închisorii...

Am observat cu atenție ce vorbesc doamnele în lungile lor conversații. Pot spune cu mâna pe inimă (orice femeie onestă ar putea recunoaște că, totuși, am dreptate) că, în cadrul unei jumătăți de oră, pot aborda cele mai variate subiecte: de la bucătărie la politică, de la copii la rudele lor, de la „dosarele” cunoștințelor comune la antecedentele unora pe care nici nu-i cunosc și lista ar putea continua mult și bine. Se fac referiri directe, aluzii, se fac paranteze și divagații, se alunecă dintr-un subiect într-altul pentru a se reveni apoi la primul subiect... La final, se despart ca și cum ar fi pus întreaga lume la punct.

Bărbații, în schimb, sunt laconici: când vorbesc între ei, își spun lucruri reale, practice și necesare – spre exemplu, care-i balta unde se prinde cel mai mult pește, cum se face un glet de bună calitate, cum se bate un cui în perete, ce service poate să le repare mașina, cum ajung cel mai repede din punctul A în punctul B etc. De fapt, subiectele bărbaților sunt, în general, problemele pe care le au și calea de a le remedia. Bărbații comunică pentru a rezolva probleme. Apoi deschid un sertăraș secret unde-și petrec restul timpului (despre acest sertăraș, într-un alt episod).

De ce stau femeile la taclale? Habar n-am; mintea mea de bărbat nu a găsit încă vreo soluție la această problemă. E posibil ca taclalele să nici nu fie o problemă și acesta să fie motivul pentru care acceptăm, în suferință mută, lungile conversații ale femeilor...

Citit 6126 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.