Programul de Iluminat Public, epuizat în șapte minute

Programul de Iluminat Public, epuizat în șapte minute
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fondurile disponibile în cadrul Programului Iluminat Public, lansat vineri dimineaţă, au fost rezervate integral în şapte minute de la deschiderea sesiunii de depunere a cererilor, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), pe pagina oficială de Facebook. Practic, începând cu ora 10,00, unităţile administrativ-teritoriale înscrise în Programul Iluminat Public au putut depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă.

"Programul se adresează unităţilor administrativ-teritoriale organizate de la nivel de comună, oraş sau municipiu care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătăţirea sistemului de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie şi, implicit, factura publică", precizează ministerul de resort. Bugetul alocat acestei sesiuni de finanţare este de 500 de milioane de lei.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi. Potrivit sursei citate, înscrierile în aplicaţie se realizează în limita a 150% a bugetului alocat programului.

Citit 1583 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2022 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.