Câteva zeci de migranți, salvați în zona Vama Veche

Câteva zeci de migranți, salvați în zona Vama Veche
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Nave ale Gărzii de Coastă Constanţa şi ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) au intervenit, vineri, pentru salvarea unei nave cu migranţi, la bordul căreia se aflau 60-80 de persoane, între care şi copii. Nava a fost găsită la 25 de mile marine travers de Vama Veche, în apropierea frontierei cu Bulgaria, fiind adusă în Portul Constanţa, unde migranţii au fost debarcaţi. Autorităţile urmează să afle naţionalitatea migranţilor şi metodele prin care au ajuns pe teritoriul României. Potrivit primelor informații, comandantul și ambarcațiunea sunt turcești, iar cei aflați la bord sunt transfugi turci sau sirieni. 

În paralel, cadrele medicale au început evaluarea migranţilor. O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale deoarece acuza un traumatism la mână, dar a refuzat să fie transportată la spital.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala pentru intervenţii în accidente colective şi calamităţi, o ambulanţă SMURD. În prezent se efectuează triajul persoanelor în punctul medical avansat. Triajul este efectuat de către medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Până în prezent nu au fost probleme medicale deosebite. O singură persoană s-a prezentat cu un traumatism la membrul superior, a fost evaluată şi i s-a acordat asistenţă medicală la punctul medical avansat, însă aceasta a refuzat transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Oana Manoilă.

Citit 731 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2022 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.