Încă două miliarde de lei pentru bugetari

Încă două miliarde de lei pentru bugetari
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, la Digi24, că impactul ordonanței de majorare a salariilor în sectorul bugetar este de puțin peste două miliarde de lei până la sfârșitul anului. „Impactul la leuț îl putem afla după prima lună de plată pentru că mai sunt posturi vacante”, a precizat Marius Budăi.

Reamintim că Guvernul a decis săptămâna trecută să retragă ordonanța de urgență prin care salariile unor bugetari urmau să crească cu până la 50% începând din luna august, după ce Consiliul Economic și Social a decis că măsura ar fi discriminatorie. Drept urmare, toți bugetarii vor primi până la urmă o majorare de salarii, dar cu diferența de un sfert până la grila din 2022 (în afară de sănătate și învățământ, care sunt deja la acest nivel), conform surselor Economedia.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat, săptămâna trecută, că ordonanța privind majorarea salariilor bugetarilor ar putea fi aprobată săptămâna viitoare. „Cred că ordonanța va fi aprobată săptămâna viitoare. Restul de măsuri privind sporurile au rămas să fie analizate separat şi să se vină, totuşi, cu o abordare integrată la nivel de întreg aparat bugetar pentru a nu crea noi inechități. La acest moment decizia a fost ca recuperarea să fie de doar 1/4 la cei care au înregistrat diferenţe faţă de grila 2022″, a declarat Adrian Câciu.

Acesta a mai spus că întârzierea majorării salariilor pentru bugetari a fost cauzată de USR care a atacat la Curtea Constituţională legea respectivă.

Citit 746 ori Ultima modificare Luni, 22 August 2022 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.