Vâlcea, singurul județ unde speranța de viață depășește 80 de ani

Vâlcea, singurul județ unde speranța de viață depășește 80 de ani
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Speranța de viață a crescut în România în medie cu patru ani față de 1971. În plus, femeile au o speranţă de viaţă mai mare decât bărbaţii, relatează Digi24.  

Județul cu cea mai mare speranță de viață din România este Vâlcea, cu o medie de peste 81 de ani. Vâlcea este, totodată, singurul județ din țară în care media speranței de viață trece de 80 de ani. Pe locul al doilea se situează Capitala, cu o speranță de viață de aproape 78 de ani și jumătate. În topul județelor fruntașe se află Clujul, Brașovul și Sibiul, toate cu medii de aproximativ 77 de ani. Județele Iași și Alba trec și ele de o speranță de viață de 76 de ani jumătate. În Ialomița, Satu Mare și Călărași, speranța de viață trece cu puțin de 74 de ani. Județul unde se trăiește cel mai puțin este Tulcea. Aici, un român trăiește în medie puțin peste 73 de ani, potrivit sursei citate.   

Educația, veniturile și statutul social sunt elemente care pot schimba media speranței de viață într-un județ sau într-un oraș, comentează Digi24. La fel de important este mediul în care trăim, cât de curat este aerul, ce comunitate avem și cât de sigure sunt drumurile pe care circulăm. Nu în ultimul rând, stilul de viață pe care îl avem definește, în mod clar, speranța de viață. Contează dacă facem sport, dacă fumăm sau consumăm alcool, dar și modul în care facem față provocărilor și stresului zilnic.

Citit 457 ori Ultima modificare Duminică, 28 August 2022 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.