Vom scăpa de efectele secetei până în 2027

Vom scăpa de efectele secetei până în 2027
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Toată suprafaţa agricolă a ţării va fi protejată de secetă până în 2027, prin realizarea de sisteme de irigaţii, însă vor exista şi investiţii în sisteme de prevenire a căderilor de grindină, a declarat vineri, la Arad, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.
Prezent la Târgul Agromalim, ministrul a spus că 2022 a fost "un an foarte dificil, în care seceta a pus stăpânire pe întreaga Românie", dar că s-a asigurat producţia de grâu necesară. "În ţară s-a reuşit să se adune în magaziile fermierilor o cantitate de nouă milioane de tone de grâu, ceea ce înseamnă asigurarea necesarului de consum al ţării şi disponibilităţi pentru export. Este cunoscut că peste tot am avut culturi afectate", a spus acesta.
Cât despre porumb, Petre Daea a spus că "situaţia este mai delicată", dar că va fi acoperit necesarul de consum al României. El a precizat că a început recoltarea porumbului şi acum suntem la 4% din suprafaţa de peste 2,5 milioane de hectare cultivată. Ministrul a mai spus că în 26 de judeţe a început recoltatul la floarea-soarelui, iar "producţia este diferită de la o zonă la alta", existând zone cu producţii sub 1.000 kg la hectar, dar şi zone cu 3.500 kg la hectar.

Citit 706 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2022 16:01

1 comentariu

 • postat de Mir
  Vineri, 02 Septembrie 2022 20:34
  5.13.205.***
  Ar cam fi cazul...fiindcă de ani buni, cred că în mod premeditat s-a-ncercat și făcut sabotarea cu bună-știință, ba chiar pr0stie/inc0mpetență a agriculturii, a viitorului acestei țări/nații...tot ca să fim "mânați" spre calea drăcească a gândacilor/lighioanelor ca hrană.
  2
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.