Vom scăpa de efectele secetei până în 2027

Vom scăpa de efectele secetei până în 2027
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Toată suprafaţa agricolă a ţării va fi protejată de secetă până în 2027, prin realizarea de sisteme de irigaţii, însă vor exista şi investiţii în sisteme de prevenire a căderilor de grindină, a declarat vineri, la Arad, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Prezent la Târgul Agromalim, ministrul a spus că 2022 a fost "un an foarte dificil, în care seceta a pus stăpânire pe întreaga Românie", dar că s-a asigurat producţia de grâu necesară. "În ţară s-a reuşit să se adune în magaziile fermierilor o cantitate de nouă milioane de tone de grâu, ceea ce înseamnă asigurarea necesarului de consum al ţării şi disponibilităţi pentru export. Este cunoscut că peste tot am avut culturi afectate", a spus acesta.

Cât despre porumb, Petre Daea a spus că "situaţia este mai delicată", dar că va fi acoperit necesarul de consum al României. El a precizat că a început recoltarea porumbului şi acum suntem la 4% din suprafaţa de peste 2,5 milioane de hectare cultivată. Ministrul a mai spus că în 26 de judeţe a început recoltatul la floarea-soarelui, iar "producţia este diferită de la o zonă la alta", existând zone cu producţii sub 1.000 kg la hectar, dar şi zone cu 3.500 kg la hectar.

Citit 843 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2022 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.