Gări și porturi, preluate de administrațiile publice locale

Gări și porturi, preluate de administrațiile publice locale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, a declarat, joi, la Turnu Măgurele, că atât gările şi haltele, cât şi porturile trebuie să fie trecute în administrarea autorităţilor locale pentru a fi puse în valoare, el subliniind că măsura trebuie adoptată "indiferent de piedicile şi de dorinţele Bucureştiului".

"Eu îmi doresc să descentralizez toate lucrurile care au fost ţinute în aceşti ani în mână, indiferent de guvernele care au fost în toţi aceşti 30 de ani... să se ţină la Bucureşti în mână tot. Nu. Aceste lucruri trebuie să fie descentralizate către administraţiile locale. Eu provin din administraţia locală, am fost şi viceprimar, şi preşedinte de consiliu judeţean şi ştiu că acest proces este absolut necesar. De aceea, de când am preluat mandatul cred că am semnat vreo 50 de protocoale cu autorităţile locale, de exemplu, pentru investiţii în infrastructură, pe care să le realizeze local şi să fie decontate de către minister. Acelaşi lucru vreau să îl facem, şi s-a construit cadrul legal, pe zona de CFR. Nouăzeci şi ceva la sută din gările şi haltele din România arată, ştiţi şi dumneavoastră la fel de bine ca mine. CFR nu are forţa economică să facă aceste lucruri. Trebuie să fie descentralizate şi trebuie să meargă către autorităţile locale, să le pună în valoare. Acelaşi lucru este valabil şi pe zona navală. Administraţiile locale ştiu cel mai bine cum să dezvolte zonele portuare", a afirmat Grindeanu.

Sorin Grindeanu şi directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, au participat la lansarea lucrărilor pentru modernizarea DN 52, între Alexandria şi Turnu Măgurele.

Citit 889 ori Ultima modificare Joi, 08 Septembrie 2022 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.