Turiști români, lăsați pe cont propriu în Cipru

Turiști români, lăsați pe cont propriu în Cipru
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Peste 50 de turişti români afectaţi de situaţia de la Blue Air sunt încă în Cipru şi au cerut ajutorul consulatului României, însă ei trebuie să se descurce singuri, pentru că statul nu este dator să-i ajute într-o chestiune privată, a afirmat, miercuri, Dan Mihalache, ambasadorul României în Cipru, relatează Agerpres.

"Am avut un avion de repatriere, au fost peste 90 de cazuri, unii s-au retras, ultima cifră la îmbarcare a fost 89. Şi mai există peste 50 de solicitări înregistrate în acest moment la secţia consulară. Nu ştim cum vom da curs acestor solicitări, pentru că până la urmă aceste zboruri de repatriere au însemnat o soluţie la o criză pe care, sigur, nu şi-a dorit-o nimeni, dar nu pot continua la nesfârşit", a afirmat Mihalache.

Potrivit acestuia, cetăţenii români vor trebui să apeleze la instrumentele comerciale pe care le au la dispoziţie. "În fond, este vorba de chestiuni private şi nu de chestiuni care angajează responsabilitatea statului. Responsabilitatea statului este pentru situaţii de război, crize umanitare, pentru catastrofe, nu neapărat întreruperea zborurilor", a argumentat diplomatul român.

Citit 500 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Septembrie 2022 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.