USR a lansat un pachet anticriză

USR a lansat un pachet anticriză
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

USR a lansat un pachet anticriză în care propune, prin două iniţiative legislative, mai multe măsuri: reducerea de la 19% la 5% a TVA la energie, vouchere de 1.000 de lei pentru reducerea facturilor la energie, eliminarea accizei pentru certificatele verzi şi a taxei de cogenerare de pe facturi, precum şi reducerea treptată a impozitării muncii.

"Suntem într-un context în care statul a eşuat sistematic să rezolve criza facturilor la energie, vedem un haos şi o impredictibilitate continuă, vedem că avem printre cele mai mari preţuri la energie din toată Uniunea Europeană, vedem o schemă care a crescut artificial preţurile şi care a dat ţepe consumatorilor casnici din România şi companiilor", a afirmat deputatul USR Cristina Prună, la Parlament.

Ea a spus că, prin schema de compensare şi plafonare pe care a dat-o Guvernul, consumatorii casnici primesc facturi de trei-patru ori mai mari decât anul trecut, iar statul a dat ţepe și companiilor pentru că a scos sute de mii de firme de la plafonarea preţului.

La rândul său, deputatul Claudiu Năsui a spus că USR vine cu soluţii, menţionând că încă nu este prea târziu ca Guvernul să ia aceste măsuri pe care le-au aplicat multe ţări din UE.

Citit 542 ori Ultima modificare Joi, 15 Septembrie 2022 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.