Un nou partid, pe scena politică din România

Un nou partid, pe scena politică din România
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Silviu Predoiu (foto), general SIE în retragere, apare ca unul dintre fondatorii unui nou partid politic, "Liga Acțiunii Naționale", alături de un tânăr bugetar și un controversat om de afaceri, potrivit site-ului captura.ro, citat de G4Media. Predoiu a fost comandantul operativ al SIE timp de 13 ani (2005-2018) și a exercitat de câteva ori funcția de director interimar. După ce s-a pensionat, Predoiu a debutat în politică la partidul lui Victor Ponta, PRO România.

Un alt fondator este Alexandru Gabriel Feroiu. La 24 de ani, în 2017, s-a angajat consilier la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, iar apoi s-a mutat consilier la Ministerul Tineretului și Sportului. De acolo, a luat o pauză un an mai târziu, ca să înființeze o firmă privată (AFG Development), potrivit captura.ro, dar a revenit în structurile guvernamentale în 2020.

Al treilea fondator din Liga Acțiunii Naționale este afaceristul Constantin Iacov, cunoscut ca patron al echipelor de fotbal Progresul și FC Național. Ultima aventură politică a lui Iacov s-a consumat în partidul lui Victor Ponta. A coordonat inclusiv campania electorală a PRO România la ultimele alegeri parlamentare, din 2020. Ulterior, Iacov l-a denunțat pe Ponta în cazul unor echipamente de campanie neplătite și i-a șters site-ul de partid (Iacov deținea domeniul), iar Ponta trebuie să achite un milion de euro în această speță.

Predoiu, Fieroiu și Iacov, cei trei fondatori ai partidului Liga Acțiunii Naționale, au înființat în prealabil platforma "România, Implică-te!", prezentată drept "o asociație care își propune să ofere o voce demnă și puternică fiecărui român ce va alege să aibă un cuvânt de spus în viața politică și civică".

Citit 1729 ori Ultima modificare Duminică, 25 Septembrie 2022 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.