USR solicită anchete pentru BMW-urile dorite de Poliție

USR solicită anchete pentru BMW-urile dorite de Poliție
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

USR a sesizat Autoritatea de Management, Oficiul European de Luptă Antifraudă, Parchetul European şi Curtea de Conturi în cazul licitaţiei desfăşurate de Poliţia Română pentru achiziţionarea de automobile BMW. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a precizat că achiziţia implică bani europeni şi că au fost sesizate autorităţile care ar trebui să se ocupe de controlul fondurilor, conform Agerpres.

Președintele USR a declarat că prin cerinţele formulate în caietul de sarcini "toate modelele concurente" ar fi fost eliminate, prin "mici" modificări. În opinia acestuia, pentru unele cerinţe "nu există nicio explicaţie". "Au apărut chiar glume în spaţiul public, că mai lipsea să se ceară sigla respectivei mărci pe maşină. De fapt, nu e o glumă, e un lucru foarte serios, pentru că este un caiet de sarcini scris ca să se potrivească unui singur model de maşină, vândut de prietenul preşedintelui", a mai spus Drulă.

În plus, preşedintele USR i-a cerut procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Crin Bologa, să se autosesizeze în acest caz.

Citit 588 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Septembrie 2022 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.