Continuă scandalul BMW-urilor pentru Poliția Română

Continuă scandalul BMW-urilor pentru Poliția Română
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, infirmă acuzaţiile pe care i le-a adus, joi, ministrul de Interne, Lucian Bode. Drulă îi mai reproşează lui Bode că Ministerul de Interne a achiziţionat doar maşinile, fără să mai ia şi "mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranţa rutieră".


Precizările vin după ce Lucian Bode a afirmat joi că licitaţia pentru achiziţionarea de autospeciale marca BMW este una corectă şi că preşedintele USR, Cătălin Drulă, "dezinformează cu bună ştiinţă", după ce a semnat, în calitate de ministru al Transporturilor, fişa cu detaliile tehnice pentru această tranzacţie. "Ciocoiul Bode minte cum respiră, pentru că simte că se strânge laţul. După ce, săptămâna trecută, am sesizat licitaţia făcută cu dedicaţie pentru prietenul preşedintelui, Bode a ieşit astăzi cu fumigene penibile. A făcut o conferinţă ca să inducă voit o confuzie între finanţarea europeană a unui proiect de siguranţă rutieră şi licitaţia organizată de subordonaţii lui cu dedicaţie", a scris liderul USR, pe Facebook. 
El menţionează că Poliţia Rutieră are un proiect pe fonduri europene numit "Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie". "Formal vorbind, contractul de finanţare europeană pentru proiectele de siguranţă rutieră din POIM se semnează de către Ministerul Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Interne. Evident că am aprobat un proiect de siguranţă rutieră din fonduri europene", menţionează Drulă, care subliniază că documentele pe care le prezintă ministrul Bode cu detalii tehnice sunt elaborate "de el şi de subordonaţii săi", deoarece "nu are nicio treabă Ministerul Transporturilor cu girofare, radare" şi maşini de poliţie. 
La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a prezentat joi într-o conferinţă de presă concluziile Raportului întocmit de Corpul de Control al ministrului în legătură cu licitaţia pentru achiziţionarea a 300 de autoturisme. Acesta a adăugat că toată documentaţia tehnică a fost întocmită, analizată şi agreată de către structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Transporturilor, primind totodată şi girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiţii. Lucian Bode a spus că licitaţia este corectă şi arată că Ministerul Transporturilor, condus de către Cătălin Drulă, în prezent liderul USR, ar fi aprobat cererea de finanţare pentru cele 300 de autospeciale, inclusiv fişa cu detaliile tehnice. În plus, Bode a prezentat o copie după contractul de finanţare semnat de Drulă.

Citit 365 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2022 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.