Sindicate: „Ne vom întoarce de zece ori mai mulți”

Sindicate: „Ne vom întoarce de zece ori mai mulți”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Numeroși sindicalişti, membri ai CNS Cartel Alfa, au protestat joi în Piaţa Victoriei și în Piața Revoluției, nemulţumiţi de preţurile ridicate la energie, de neaplicarea legii salarizării şi blocarea negocierilor colective, anunţând că, în cazul în care solicitările nu le vor fi rezolvate, se vor întoarce "de zece ori mai mulţi", pentru a cere schimbarea Guvernului.

"Avem creştere economică, vrem să o vedem fiecare dintre noi reflectată în buzunarul nostru. Trebuie să crească salariile, trebuie să crească pensiile. Nu în ultimul rând, ca guvernanţi, sunt garanţii de aplicare a deciziilor Parlamentului. Avem legi votate care nu sunt puse în aplicare, cum sunt legea de salarizare bugetară, legea statutului lucrătorului feroviar, ceea ce este inacceptabil. Ne-au blocat negocierile colective, trebuie să le deblocheze. Au sarcină în PNRR să modifice legea. Mai e o lună şi jumătate şi n-au făcut nimic ca să rezolve această problemă. N-am venit să dăm jos Guvernul, dar, dacă în perioada următoare nu vedem o rezolvare a solicitărilor noastre, ne vom întoarce de zece ori mai mulți, cu un singur scop: Jos Guvernul!", le-a transmis protestatarilor Bogdan Iuliu Hossu, preşedintele confederaţiei, citat de Agerpres.

Acesta a anunţat că reprezentanţii Cartel Alfa vor merge vineri la Administraţia Prezidenţială, "pentru a-i aminti preşedintelui" că, în calitate de şef al CSAT, "trebuie să declare stare de urgenţă energetică".

Foto: arhiva VL

Citit 597 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.