USR reclamă angajări la stat, „pe bandă rulantă”

USR reclamă angajări la stat, „pe bandă rulantă”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

USR critică Guvernul pentru că a înfiinţat, în şedinţa de miercuri, 2 noiembrie, 555 de noi slujbe la stat, dintre care 477 în instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii, după ce alte aproape 1.000 de posturi în sistemul bugetar au apărut în septembrie.

"Guvernul Ciucă spune că nu are bani să mărească pensiile, dar are bani pentru plata a 555 de noi angajaţi la stat. S-a lăudat că îngheaţă angajările la stat, începând cu 1 iulie 2022, dar Cabinetul Ciucă i-a minţit pe români. De atunci, aproape săptămână de săptămână s-au mai creat noi locuri de muncă în sistemul bugetar sau au aprobat scoaterea la concurs a unor posturi vacante. USR a solicitat în nenumărate rânduri ca aceste angajări la stat, pe bandă rulantă, să înceteze. Traversăm o perioadă de criză economică şi economiştii avertizează că 2023 va fi mai greu şi mult mai imprevizibil”, a afirmat deputatul Denisa Neagu, potrivit unui comunicat al USR.

Conform USR, cele 555 de noi posturi sunt împărţite între AFIR - 150 posturi, APIA - 249 posturi, ANIF - 78 posturi, ANPIS - 70 posturi şi Inspecţia Judiciară - opt posturi.

Foto: noua siglă USR

Citit 679 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2022 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.