Aplicație care sprijină victimele violenței domestice

Aplicație care sprijină victimele violenței domestice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aplicația care sprijină victimele violenței domestice a fost folosită de aproape 32.000 de ori de la lansarea în România, a anunțat marți IGPR. Potrivit unui comunicat al IGPR, peste 10.000 de români se protejează de violența domestică și folosesc activ aplicația Bright Sky RO. Din mai 2020 și până în prezent, aplicația a fost folosită de 31.689 de ori.

Cele mai accesate funcții ale aplicației sunt Ghidurile, cu 13.265 de accesări. Cea mai utilizată rubrică din această secțiune este ghidul despre formele de abuz și cum să le recunoaștem. Pe locurile următoare sunt Chestionarul de evaluare a siguranței într-o relație (11.138 de accesări) și Funcția de căutare a celui mai apropiat serviciu de asistență și suport (4.608 accesări).

Aplicația Bright Sky RO oferă asistență și sprijin specializat victimelor violenței domestice, persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru o astfel de persoană.

Polițiștii arată că fenomenul violenței domestice rămâne în creștere în România. În perioada ianuarie - septembrie 2022, în România au fost emise 9.771 de ordine de protecție provizorii, cu 20% mai multe față de primele 9 luni ale anului trecut, arată datele Poliției Române. Cea mai mare pondere în sfera violenței domestice o au faptele de „lovirea sau alte violențe”, urmate de „amenințare”.

Citit 433 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2022 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.