300 de stații meteorologice automate noi

300 de stații meteorologice automate noi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a semnat miercuri contractul de finanțare pentru extinderea sistemului de observații meteorologice. Proiectul finanțat din PNRR, în valoare de 40 de milioane de euro, va fi implementat de Administrația Națională de Meteorologie, în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Prin această investiție, se va suplimenta numărul actual de 166 de stații meteorologice automate cu încă 300 de stații meteorologice automate noi și 100 de stații agrometeorologice. De asemenea, va fi achiziționat un subsistem integrat de comunicații, monitorizare și alimentare, care va contribui la creșterea capacității de avertizare a populației cu privire la fenomenele meteo periculoase și de vreme severă imediată, precum și la creșterea gradului de realizare al prognozelor meteorologice.

„Fenomenele meteorologice extreme sunt din ce în ce mai dese, punând în pericol viețile și bunurile oamenilor, dar și activitățile agricole. Este de ajuns să ne gândim la seceta din anul acesta cu care s-au confruntat fermierii sau viiturile care au inundat străzile din orașe. Avertizările prompte și prognozele meteorologice precise devin unelte din ce în ce mai importante în prevenirea dezastrelor, dar și în planificarea activităților agricole”, a declarat Tanczos Barna.

Citit 670 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2022 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.