Intră în vigoare noul Mers al trenurilor

Intră în vigoare noul Mers al trenurilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

CFR Călători informează că, începând cu data de 11 decembrie 2022, intră în vigoare noul Mers al trenurilor 2022-2023, ce va fi valabil până la data de 9 decembrie 2023.

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii de piață atât prin optimizarea duratelor de parcurs, cât și a programului și capacității de transport, în limita resurselor disponibile, afirmă CFR Călători. În noul Mers al trenurilor vor circula zilnic în medie 1.100 trenuri operate de CFR Călători, în funcție de perioada din an.

După o pauză de opt ani, este reintrodusă categoria de tren Intercity pe rutele pe care viteza și condițiile tehnice permit acest serviciu. Au fost proiectate pentru circulația în acest mers de tren nou un număr de 12 trenuri, potrivit companiei. Așa cum "Viața liberă" a mai scris, niciunul dintre aceste trenuri Intercity nu va ajunge și în Gara CFR Galați. Trenurile Intercity vor circula pe magistralele Braşov - Constanţa ("Tomis Expres"), Bucureşti - Suceava - Iaşi ("Ştefan cel Mare Expres") și București - Cluj Napoca ("Avram Iancu").

CFR Călători a mai anunțat și alte noutăți față de Mersul trenurilor anterior. Se introduc noi trenuri pe ruta Iași - Cluj Napoca și retur. În anumite zone, CFR Călători operează cu trenuri RE, care asigură condiții apropiate cu cele ale trenurilor IR, dar la un tarif mai mic. Trenurile IR de pe ruta  București - Pitești devin trenuri RE cu mers în program cadențat. Ruta București - Brașov și retur este asigurată zilnic cu 21 de perechi de trenuri. Trenurile "Prietenia" 402/401 București Nord - Chișinău și retur, precum și trenurile 1064/1061 Iași - Ungheni și retur circulă zilnic, conform noului Mers al trenurilor.

În sezonul estival, între principalele orașe din țară și Litoral se asigură legătura cu trenuri directe, cu mențiunea că, pe distanța Constanța - Mangalia și retur, trenurile circulă în regim Regio și la tarifele aferente acestui rang.

Citit 1215 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2022 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.