Alți zece români au fost repatriați din Turcia cu avioane militare

Alți zece români au fost repatriați din Turcia cu avioane militare
Foto: Wikipedia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aeronave ale Forţelor Aeriene Române au repatriat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, încă zece cetăţeni români, dintre care doi copii, care au fost îmbarcaţi de pe aeroporturile din Adana şi Malatya, transmite Ministerul Apărării Naţionale (MApN), potrivit Agerpres.

Astfel, numărul persoanelor repatriate cu aeronavele militare începând de luni şi până în prezent este de 31 de români şi doi cetăţeni polonezi.

MApN aminteşte că, în cursul zilei de miercuri, trei aeronave militare ale Forţelor Aeriene Române - un C-130 Hercules şi două C-27J Spartan, împreună cu două aeronave C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, au transportat spre Turcia o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, materiale şi echipamente de căutare-salvare, precum şi bunuri materiale de strictă necesitate.

Executarea zborului cu aeronavele C-17 Globemaster III a fost solicitată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Comandamentul Forţelor Întrunite, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic a NATO.

Cele trei aeronave militare româneşti şi-au început misiunile de transport către Republica Turcia luni, când au transportat materiale şi prima echipa de salvare RO-USAR, formată din personal specializat de intervenţie în astfel de situaţii din cadrul IGSU.

Citit 405 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2023 11:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.