Marcel Ciolacu, despre rotativa guvernamentală: „Nu suntem la talcioc”

Marcel Ciolacu, despre rotativa guvernamentală: „Nu suntem la talcioc”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Întrebat, luni, dacă rotativa guvernamentală ar putea fi amânată, liderul PSD, Marcel Ciolacu, cel care ar urma să preia conducerea Guvernului în luna mai, a răspuns că este ”exclus” ca procedura administrativă să aibă loc în toamnă, pentru că ”nu suntem la talcioc și nu facem nici tocmeală”.

”Eu am zis să avem o discuție aplicată împreună cu domnul prim-ministru și ministrul MIPE (al fondurilor europene - n.r.), astfel încât să nu stricăm funcționarea Parlamentului și Guvernului. S-ar putea să nu fie nicio amânare, să închidem mai devreme, în funcție de actele normative în desfășurare. Exclus (să se amâne rotativa în toamnă - n.r.), altfel nu mai facem rotativă. Am vorbit cu domnul prim-ministru să avem o abordare responsabilă. În primul rând, e o temă falsă ce se discută în acest moment. Această temă se vehiculează în lipsa altor teme. Cineva să nu facă propunerea? Avem niște discuții cu niște oameni responsabili. Să ieșim din această zonă de speculații. Pensiile speciale, am avut și azi discuții cu domnul ministru Budăi, a fost un proiect, acum este la Parlament, urmează să mai vină un proiect de la Banca Mondială, să vedem dacă trebuie făcute modificări la lege. Aștept din partea Guvernului să mi se facă o informare, ca președinte al Camerei”, a precizat Marcel Ciolacu.

Reacția președintelui social-democrat a apărut în contextul în care, în spațiul public se vehiculează posibilitatea ca rotativa guvernamentală să se amâne, în cazul în care situația în Ucraina și în regiune s-ar putea complica.

Cu o zi înainte, liderul PSD își exprima convingerea că rotaţia guvernamentală va avea loc fără "niciun scandal", iar procesul va fi unul rapid, punctând faptul că se pregăteşte pentru funcţia de premier și a spus că este posibil ca rotaţia să fie realizată până la data de 1 iunie, iar în viitorul guvern ar putea fi cooptat și Mihai Tudose.

"Lucrez foarte mult cu echipele pe care le avem la Partidul Social Democrat, am discuţii mai ales în zona economică, deoarece consider că această zonă va fi cea mai importantă pentru perioada următoare. Am discuţii cu colegii cât mai detaliate pe fondurile europene, astfel încât să nu se mai blocheze niciun fel de mecanism şi lucrurile să nu stea în mâinile unei singure persoane. Am discuţii aplicate privind situaţia militară din zona Mării Negre", a mai arătat Ciolacu.

Tot potrivit preşedintelui PSD, "soluţia" politică şi după anul 2024 ar putea fi o coaliţie PSD-PNL sau o alianță între aceste partide.

Citit 683 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2023 18:24

1 comentariu

  • postat de George
    Luni, 13 Februarie 2023 23:49
    82.176.202.***
    Locul vostru, al politrucilor este la targul de vechituri, "la talcioc". Incompetenti, impotenti si impostori., 3I)
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.