România a blocat investițiile maghiare în Transilvania

România a blocat investițiile maghiare în Transilvania
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România nu și-a dat acordul la niciun nivel pentru ca Ungaria să deruleze în Transilvania programe de investiții, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, a transmis pentru G4Media biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Răspunsul a venit după ce Mónika Kozma, șefa Fundației Pro Economica, care supervizează programul de investiții al guvernului maghiar în Transilvania, a declarat în februarie că Ungaria vrea demararea unui astfel de program în nord-vestul României.

”Nu a fost încheiat niciun acord bilateral, la niciun nivel, între România și Ungaria, pentru derularea de către statul ungar de programe de finanțare pe teritoriul României. În absența unui astfel de acord, nu există consimțământul părții române pentru derularea de către partea ungară a unor astfel de programe în România”, au declarat pentru G4Media reprezentanții MAE.

Mónika Kozma declarase pentru publicația Kronika faptul că ”este încă nevoie de un acord româno-ungar pentru a lansa programul. Negocierile sunt în curs de desfășurare în acest sens”. Acestea au început odată cu precedentul Guvern de la București, care a impus condiții diferite pentru investițiile economice maghiare în Transilvania.

Citit 640 ori Ultima modificare Duminică, 26 Februarie 2023 17:52

1 comentariu

  • postat de monica
    Duminică, 26 Februarie 2023 21:18
    95.76.59.***
    Atunci o solutie pentru Monka este sa propuna sa fie inchise toate benzinariile MOL si sucursalele OTP Bank. Si toate depozitele si alte retele farmaceutice din arealul transilvan, care primesc fonduri din Ungaria, sau au actionari/administratori cetateni din spatiul vecin (exclusiv maghiari, nu rom
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.