Campanie de împăduriri, cu fonduri europene

Campanie de împăduriri, cu fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Campania Naţională de Împăduriri 2022-2026, finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), va fi promovată la nivel naţional, începând din această primăvară, a transmis, marţi, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), într-un comunicat de presă.

În acest context, ministrul Mediului, Barna Tanczos, a dispus secretarilor de stat din MMAP să organizeze, în perioada următoare, o serie de întâlniri de lucru în fiecare dintre judeţele României - prima dintre acestea, chiar joi, 2 martie, în județul Ilfov - pentru a oferi informaţii şi detalii potenţialilor beneficiari, cu privire la noua linie de finanţare pentru împăduriri.

Astfel, fiecărui secretar de stat i-au fost repartizate mai multe judeţe, iar lui Bogdan-Radu Balanişcu i-au revenit judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați.

Lansată în luna noiembrie a anului 2022, măsura din PNRR - Investiţii în noi suprafeţe ocupate de păduri inclusiv în păduri urbane şi reîmpăduriri - are un buget de 730 milioane de euro şi vizează realizarea a 56.000 hectare de noi păduri şi suprafeţe cu vegetaţie forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice.

În acelaşi timp, vor fi finanţate lucrări de împădurire şi lucrări de îngrijire a plantaţiilor şi creştere a suprafeţei cu vegetaţie forestieră în lungul căilor de comunicaţie, în interiorul aglomerărilor urbane (păduri urbane, inclusiv de tipul mini-pădurilor), în jurul localităţilor şi între câmpurile cu culturi agricole, precum şi alte categorii de perdele forestiere de protecţie.

Citit 788 ori Ultima modificare Marți, 28 Februarie 2023 17:08

1 comentariu

  • postat de Das
    Marți, 28 Februarie 2023 21:17
    89.136.7.***
    Daca nu impadurim urgent Romania va fi un dezastru !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.