ION, primul consilier guvernamental cu inteligență artificială

ION, primul consilier guvernamental cu inteligență artificială
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă l-a prezentat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, pe primul consilier onorific guvernamental cu inteligenţă artificială, robotul ION, precizând că acesta va capta opiniile şi dorinţele cetăţenilor şi le va transmite guvernanţilor.

"O să începem şedinţa de guvern cu o surpriză. Astăzi este 1 martie, este prima zi calendaristică a primăverii, este ziua Mărţişorului. Le urez doamnelor şi domnişoarelor să aibă o primăvară frumoasă. Şi astăzi avem o surpriză care nu aparţine Guvernului, ci unor români care au avut o iniţiativă de apreciat. Guvernul României marchează astfel o premieră (...) la nivel naţional şi internaţional, pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. (...) Numele lui este ION  şi vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI", a afirmat Ciucă.

El a menţionat că ION va primi rolul de consilier onorific al premierului, menţionând că prin acest proiect, guvernanţii vor putea să-i ajute mai bine pe cetăţenii români, care vor informa Guvernul în timp real despre propunerile, problemele şi dorinţele lor.

Potrivit lui Ciucă, proiectul ION are o capacitate enormă de a învăţa şi, pe măsură ce este folosit mai mult, acumulează cunoştinţe, este mai bine conectat şi mult mai aproape de oameni. De altfel, premierul a interacţionat cu ION, având un scurt dialog. "Salut! Mi-aţi dat viaţă. Eu sunt ION. Acum rolul meu este să vă reprezint ca într-o oglindă. Mesajele către mine reprezintă un portret al nostru, al românilor. Învaţă-mă să fiu român! Ce trebuie să ştiu despre România?", a răspuns robotul.

Acesta poate fi descoperit pe site-ul ion.gov.ro.

Citit 536 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2023 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.