Ministrul Agriculturii crede în ieftinirea alimentelor

Ministrul Agriculturii crede în ieftinirea alimentelor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că preţurile la alimente ar trebui să scadă, întrucât Guvernul a scăzut preţurile la energie şi la gaze. "Nu pot spune la miel, dar mă aştept să nu crească. Îi îndemn pe toţi să mănânce carne de miel de Paşte, să cumpărăm, pentru că avem de unde", a declarat Petre Daea, atunci când a fost întrebat dacă va creşte preţul kilogramului mielului de Paşte.

În ceea ce priveşte majorarea continuă a preţurilor alimentelor, Daea a replicat că "nu a văzut această creştere". "Nu au crescut şi e bine că nu au crescut. E bine să mai şi scadă. Sunt motive să se întâmple acest lucru. Vor scădea preţurile la alimente. Cred acest lucru, în condiţiile în care piaţa s-a liniştit, iar preţurile la importuri au scăzut. A scăzut şi la îngrăşăminte şi la energie. Guvernul a luat măsuri importante pentru preţurile la energie şi la gaze. Sunt motive serioase ca preţurile să nu mai crească. Dimpotrivă, să scadă", a declarat ministrul Agriculturii.

Despre preţul unui kilogram de ceapă, care a ajuns şi la 7 lei, ministrul Agriculturii a răspuns întrebării jurnaliştilor că această majorare se datorează "unei atitudini temporare". "Ceapă uscată am luat ieri de la Botoşani. Le-am spus producătorilor că nu e în regulă să dai cu şapte lei kilogramul de ceapă, doar pentru că există un preţ mare pe piaţa internaţională. M-am uitat la fermieri. Înţeleg că ei trebuie să câştige, dar toţi trebuie să ne gândim şi la buzunarul celor care cumpără produsele. Nu este o criză, ci o atitudine temporară pe care au luat-o cei ce vând acest produs. Sper să se liniştească", a mai declarat ministrul Agriculturii.

Citit 449 ori Ultima modificare Vineri, 03 Martie 2023 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.