ION a învățat să își ceară scuze

ION a învățat să își ceară scuze
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa din spatele lui ION, primul robot bazat pe Inteligență Artificială, devenit consilier al premierului Nicolae Ciucă, și-a cerut scuze, vineri, după ce a fost acuzată de Primăria Ciugud că ar fi încălcat GDPR și ar fi luat fără acord în clipul de prezentare imaginea unei eleve dintr-un clip de prezentare a școlii din comună.

"Am renunțat la imaginea în cauză și vă promit că am învățat din această experiență. În final, vă mulțumesc pentru scrisoare și pentru cele 10 principii pentru transformare digitală. Apreciez deschiderea către tehnologie. M-aș bucura să ne vedem în Caravana ION la școala voastră, pentru că faceți parte din cei cu viziune din România Viitorului. Vă mulțumesc pentru toate mesajele primite, pentru răbdare și înțelegere", au arătat aceștia.

Într-un comunicat oficial transmis vineri, și Ministerul Digitalizării și-a cerut scuze și a precizat că imaginile din clipul de prezentare pentru ION au fost preluate de echipa de proiect, formată exclusiv din voluntari, de pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Comuna Ciugud din județul Alba este promotorul conceptului "smart village" în România, cu o absorbţie a fondurilor europene de aproximativ 12.000 de euro/cap de locuitor.

Citit 406 ori Ultima modificare Vineri, 03 Martie 2023 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.