Laura Kovesi se pronunță împotriva „noului avatar al răului”

Laura Kovesi se pronunță împotriva „noului avatar al răului”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Parchetul European (EPPO) este pregătit să lupte împotriva infractorilor care ascund originea, destinația sau dreptul de proprietate asupra bunurilor și activelor care intră sub incidența regimului de sancțiuni al Uniunii Europene, iar asta ar contribui la încetinirea efortului de război al Rusiei și, cu confiscări în urma urmăririlor penale, ar contribui chiar la finanțarea reconstrucției Ucrainei după război, a declarat procurorul european Laura Codruța Kovesi, aflată la Lvov.

Kovesi a spus că se află în Ucraina pentru a lua poziție împotriva „noului avatar al răului radical” și că EPPO trebuie să primească atribuții și în zona de verificare a respectării sancțiunilor introduse de UE împotriva Rusiei. „Prietenii noștri ucraineni au puterea de voință necesară, dar puterea rezistenței lor la agresiunea rusă depinde în mare măsură de sprijinul nostru. Una este să îl declarăm și alta este să îl oferim. Una este să ne exprimăm solidaritatea și alta este să exprimăm o soartă comună”, a afirmat Kovesi.

”În zilele următoare, colegi mult mai calificați vor expune ororile agresiunii rusești. Veți discuta despre cum să îi tragem la răspundere pe autorii tuturor acestor crime. Există un fapt pe care nu îl pot ignora: Federația Rusă deportează mii de copii ucraineni. Da, deportează! Doar acest fapt ne duce cu gândul la cele mai întunecate ore ale istoriei europene”, a mai spus procurorul general european.

În plus, Kovesi a arătat că EPPO poate sprijini autoritățile ucrainene în anchetele care vizează fraudele care afectează interesele financiare ale UE și că ar putea face mult mai mult pentru a ajuta.

Citit 539 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2023 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.