PSD se implică în descurajarea caselor self-pay

PSD se implică în descurajarea caselor self-pay
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După anunțul hipermarketului Auchan privind renunțarea la casele de cumpărături clasice și înlocuirea lor cu case tip self-check-out, social-democrații se gândesc să vină cu o lege care să descurajeze acest lucru, spun surse din partid citate de Digi24. Totul vine după ce mai mulți români s-au plâns că sunt nevoiți să își scaneze singuri produsele, iar pe rețelele sociale au apărut apeluri la boicot.

Sunt mai multe variante pe care le iau în calcul social-democrații pentru a încuraja păstrarea angajaților umani în supermarketuri, pe de o parte, și pentru a securiza veniturile pe care le încasează statul de la supermarketuri, conform Digi24. O variantă ar fi impunerea unei taxe echivalente cu contribuția pentru un salariu minim pentru fiecare casă self-pay. O altă variantă ar fi reduceri pentru cei care merg în magazine și își scanează singuri produsele, iar o a treia variantă propusă de social-democrați ar fi ca pentru un număr de case self-pay să existe angajați care să-i ajute pe clienți.

Propunerile social-democraților vin după ce Auchan a anunțat, luna trecută, că trece în totalitate la case de tip self-check-out, iar casierii vor deveni consilieri pentru clienții care nu știu să folosească aceste case. ”Odată cu implementarea noului sistem de case, meseria de casier evoluează de la activități de rutină tehnică către activități de relaționare, acompaniere și consiliere clienți. Astfel, colegii noștri din zona caselor rămân la dispoziția oricărui client care are nevoie de ajutorul lor și nicio persoană nu a fost disponibilizată”, au scris reprezentanții magazinului. Și George Simion, liderul AUR, a făcut la rândul său un apel la boicotarea hipermarketurilor Auchan.

Citit 571 ori Ultima modificare Luni, 06 Martie 2023 15:44

1 comentariu

  • postat de RuieMusia
    Luni, 06 Martie 2023 17:23
    5.12.34.***
    O masura strict populista. De altfel a 3-a varianta ofera si "iesirea usoara" pt supermarket-uri, vor spune (si deja spun) ca nu au dat pe nimeni afara si ca sunt angajati care sa ii ajute pe clienti.

    Dar asa, macar PSD mai incearca sa ciupeasca niste capital electoral, fara sa supere supermarket
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.