Klaus Iohannis, în căutarea investitorilor singaporezi

Klaus Iohannis, în căutarea investitorilor singaporezi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, spre finalul turneului său asiatic, convorbiri cu preşedintele Republicii Singapore, Halimah Yacob, despre dinamizarea relaţiilor bilaterale, în special în plan economic-investiţional.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a evidenţiat obiectivul României de a creşte nivelul relaţiei bilaterale cu Republica Singapore şi de a marca o nouă etapă de dezvoltare. De asemenea, preşedintele Iohannis a evocat un set de obiective comune urmărite de ambii preşedinţi, precum politicile de incluziune, dezvoltarea economică şi socială, precum şi tranziţia verde.

Cei doi şefi de stat au discutat cu privire la rezultatele iniţiativelor şi acţiunilor derulate în scopul promovării societăţii informaţionale şi securităţii cibernetice, a educaţiei, a egalităţii de gen, a acţiunii pentru climă şi a tranziţiei energetice verzi. Preşedintele Iohannis a exprimat interesul special pentru dinamizarea relaţiilor bilaterale, în acord cu potenţialul acestora, mai ales în plan economic-investiţional, arată Administraţia Prezidenţială. În context, şeful statului a subliniat obiectivul României de atragere a investiţiilor singaporeze, arătând că ţara noastră este al treilea mare furnizor din Uniunea Europeană de servicii IT în Singapore. El a menţionat că România vizează aprofundarea şi amplificarea acestui palier de colaborare, prin iniţierea de noi proiecte bilaterale.

"Preşedintele Klaus Iohannis a mai transmis că România sprijină ferm dialogul şi cooperarea constructivă dintre Uniunea Europeană şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), conform Parteneriatului Strategic încheiat în 2020 şi a arătat că ţara noastră rămâne un puternic susţinător al pieţelor deschise şi al comerţului liber, obiective împărtăşite şi de Republica Singapore", mai arată sursa citată.

La rândul său, preşedintele Republicii Singapore, Halimah Yacob, a subliniat potenţialul extrem de important al relaţiei bilaterale pe fondul creşterii rolului şi importanţei României în Uniunea Europeană şi NATO, precum şi la nivel regional, inclusiv în contextul geopolitic actual generat de efectele războiului din Ucraina. Preşedintele singaporez a evidenţiat importanţa creşterii investiţiilor şi comerţului bilateral, având în vedere oportunităţile oferite de sectoare precum IT&C, securitate cibernetică şi turism.

Cei doi şefi de stat au agreat că România şi Singapore beneficiază de toate avantajele pentru a juca rolul de punte de legătură între cele două regiuni de apartenenţă.

Citit 590 ori Ultima modificare Vineri, 10 Martie 2023 15:57

1 comentariu

  • postat de marr
    Vineri, 10 Martie 2023 20:28
    86.124.201.***
    Metoda Ponta .
    Altu' care a plecat la Colindat/cautat(!) de Fraieri . Cu Japonezii s-a rezolvat ..nu mai vorbim de romanii nostri (astia ii put) .
    Toate's ca-n Palma in tara ...numa' Singaporezu' lipsea .
    Din seria - Vacantele infinite ale dom' presedinte .
    Daca ramanea Profesor/primar ..pri
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.