USR reclamă neimplicare și politizare în piața asigurărilor

USR reclamă neimplicare și politizare în piața asigurărilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, acuză PSD şi PNL că au politizat conducerea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) şi că, în acest fel, se fac vinovate de "explozia" preţurilor la RCA

De asemenea, USR a redepus o solicitare de invitare în Parlament a preşedintelui ASF, Nicu Marcu, pentru a oferi explicaţii despre scumpiri. "Au explodat preţurile la RCA. Spre exemplu, pentru o maşină cu motor de 1,5 litri, a crescut de la 900 la 1.200 de lei tariful de referinţă. Există şi un vinovat: PSD şi PNL, cei care au politizat conducerea ASF, adică poliţistul acestei pieţe care trebuia să nu lase să se întâmple o ţeapă de proporţiile City Insurance. Statul român a plătit până acum 650 de milioane de lei şi de-abia a ajuns la jumătate cu despăgubirile", a precizat Cătălin Drulă.

Solicitarea de invitare la Senat a fost depusă vineri de către senatorii Anca Dragu, Narcis Mircescu şi Claudiu Mureşan. Luna trecută, deputaţii USR Pollyanna Hangan şi Mihai Botez au depus o solicitare similară pentru invitarea lui Nicu Marcu, "dar aceasta a fost băgată la sertar" de PSD şi PNL, se mai arată în comunicat.

"ASF, al cărei preşedinte câştigă 12.000 de euro pe lună, este înţesată de oamenii PSD şi PNL. Normal că n-au stat cu ochii pe ţeapa City Insurance, normal că nu şi-au făcut treaba de supraveghere şi control, pentru că probabil aveau alte interese şi serveau alte interese. Cine trage ponoasele? Cetăţenii obişnuiţi. Ei, specialii, îşi încarcă sutele de milioane în conturi, noi ajungem să plătim RCA de trei ori mai mult decât acum câţiva ani. Acesta este statul pe care îl propun PSD şi PNL", a susţinut Cătălin Drulă.

Citit 414 ori Ultima modificare Vineri, 10 Martie 2023 15:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.