Dacian Cioloș solicită PSD ”debarcarea” lui Petre Daea

Dacian Cioloș solicită PSD ”debarcarea” lui Petre Daea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Impact

Europarlamentarul Dacian Cioloș (REPER) îi cere președintelui PSD, Marcel Ciolacu, să îl retragă de urgență din funcție pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru „modul dezastruos” în care a negociat compensațiile pentru fermieri de la Comisia Europeană.

”Fermierii români sunt nedreptățiți din cauza incapacității de negociere de la vârful Ministerului Agriculturii și a incompetenței administrației. Producătorii de cereale din România, cel mai puternic afectați de importurile din Ucraina, vor primi cele mai mici despăgubiri din rezerva de criză a UE. România va primi o sumă totală de 10 milioane de euro, comparativ cu Polonia, care va primi 30 de milioane de euro, și Bulgaria, care va primi 16 milioane de euro. Așa cum a fost și în cazul Schengen, această situație este încă o dovadă că avem lideri politici irelevanți la nivel european, incapabili să ne apere interesele”, susține Dacian Cioloș, într-un comunicat remis presei vineri.

Fostul comisar european al Agriculturii afirmă că „modul iresponsabil în care ministrul Daea a tratat aceste negocieri, solicitările bombastice și incapacitatea de a produce date care să faciliteze estimarea impactului real asupra agricultorilor români, faptul că România nu respectă regulamentul de raportare a stocurilor introdus de Comisia Europeană la începutul războiului din Ucraina au decredibilizat poziția de negociere a României și au dus la acest rezultat nedrept pentru producătorii români de grâne”.

Asta, în contextul în care românii se confruntă cu cele mai mari creșteri de prețuri la alimente din Uniunea Europeană, adaugă eurodeputatul.

Citit 438 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2023 19:37

2 comentarii

  • postat de Ștefan
    Sâmbătă, 18 Martie 2023 11:06
    5.13.158.***
    Hai nu zău...măi Ciolan... Drăcie, la propriu, ce ești.
    Singurul care este mai competent pe domeniu, Petre Daea, tocmai p-ăla vreți să-l dați jos, voi, tocmai voi DRĂCIILE cu gândacii și lăcustele voastre. Singurul, Petre Daea, care a zis că noi românii nu vrem ši nu vom mânca gândaci, greieri, lăc
    0
    0
  • postat de marr
    Vineri, 17 Martie 2023 22:10
    86.124.201.***
    Asta ...Dacian ...mai trăieste ? Dupa ce a facut praf ideea/spiritul USR ( daca o fi fost adevarat si nu o dramoleta ptr tv )
    incet-incet incepe sa-si revina din hibernare ?
    Se apropie alegerile ..si ii trebuie un nou loc Căldut/bine platit in parlamentul UE ? Da-i cu retorica Agricola ..sunt
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.