Marș de protest al polițiștilor și rezerviștilor militari

Marș de protest al polițiștilor și rezerviștilor militari
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sute de poliţişti din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), poliţişti de penitenciare, rezervişti militari şi personal contractual din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională (SAOPSN) au mărșăluit, vineri, către mai multe ministere de linie pentru a protesta faţă de problemele existente în sistemul de apărare publică şi siguranţă naţională.

Solicitările demonstranţilor vizează, în primul rând, aplicarea imediată a Legii Salarizării 153/2017, în integralitatea sa şi în forma promulgată, la toate structurile din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională (SAOPSN), dar şi pentru toate categoriile socio-profesionale civile.

De asemenea, se doreşte aplicarea imediată, în integralitatea sa, aşa cum a fost promulgată, a Legii Pensiilor Militare de Stat nr. 223/2015, excluderea rezerviştilor atât din PNRR, cât şi din proiectul Legii Pensiilor de Serviciu, pentru a da posibilitatea măririi pensiilor civile în cadrul procentului de 9,4% din PIB.

În plus, o altă solicitare se referă la aplicarea Legii 127/2019 tuturor pensionarilor civili, precum şi la acordarea la salarii şi la pensii a sporului de MApN, MAI, SRI etc., tuturor civililor din structurile SAOPSN care au aceleaşi obligaţii, riscuri şi privaţiuni ca şi cadrele militare/de poliţie.

Sindicaliştii cer respectarea statutelor militarilor, polițiştilor, ceferiştilor şi ale altor categorii socio-profesionale, cu toate prevederile privind drepturile specifice câştigate, renunţarea la lichidarea industriei de Apărare, prin vânzarea, la licitaţie, a acţiunilor, dar şi redeschiderea fabricilor de pulberi şi de muniţii, precum şi renunţarea la preconizata triplă impozitare a pensiilor.

Citit 531 ori Ultima modificare Vineri, 24 Martie 2023 21:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.