PSD și PNL nu vor să reformeze companiile de stat

PSD și PNL nu vor să reformeze companiile de stat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

România riscă să piardă milioane de euro din PNRR din cauza neîndeplinirii unui jalon legat de reforma companiilor de stat, a declarat, vineri, Cristian Ghinea, coordonatorul departamentului de politici publice al USR și fost negociator al PNRR cu Comisia Europeană, potrivit unui comunicat al partidului. El susține că PSD și PNL blochează reforma companiilor de stat prin modificarea legislației în Parlament și că Celine Gauer, coordonatoarea PNRR, a avertizat că excepțiile nu vor fi acceptate.

"Această problemă lovește din nou interesele specialiștilor din PSD și PNL. Ei vor ca aceste companii de stat să fie în continuare o vacă de muls a partidelor", a declarat Ghinea.

În fapt, PNRR include obligația de reformă a companiilor de stat, prin recrutarea de profesioniști la conducerea acestora, pentru a stopa astfel pierderile. "Avem jaloane anul ăsta în PNRR pentru numirea unor profesioniști la companiile de stat, în mod competitiv, și pentru realizarea unui proces de verificare și transparentizare a bugetelor acestora. PSD și PNL au creat însă niște excepții legale prin care companiile de stat să nu poată să fie profesionalizate", a mai spus Cristian Ghinea.

Citit 452 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.