Cu Amazon și Microsoft printre chiriași, Palas Campus - investiție de 120 milioane de euro şi 5.000 de angajați, la Iaşi

Cu Amazon și Microsoft printre chiriași, Palas Campus - investiție de 120 milioane de euro şi 5.000 de angajați, la Iaşi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cea mai mare investiţie privată realizată în Iaşi în ultimul deceniu, cu 54.000 mp de birouri clasa A, 6.000 mp de spații dedicate restaurantelor și serviciilor, 13 companii multinaționale, unele cu primul lor birou din regiune și cu 5.000 de specialişti în IT & automotive a fost inaugurată, marți, la Iași, sub denumirea de Palas Campus. Astfel, zona centrală nedezvoltată a fost transformată într-un hub creativ și de inovație, fiind vorba, conform ziaruldeiasi.ro, de singura clădire office din ţară aflată în dublu proces de certificare green. Cu această ocazie, premierul Nicolae Ciucă a declarat că această investiţie este una pe termen lung, ce va polariza potenţialul din întreaga regiune, iar acest exemplu trebuie să fie replicat în țară.

Premierul a arătat că atât Iaşiul, Moldova, cât şi alte regiuni au potenţial ce permit oportunităţi de afaceri şi a îndemnat oamenii de afaceri să se uite la proiectele şi programele care sunt înscrise în diferite linii de finanţare cu fonduri europene sau naţionale. În plus, Nicolae Ciucă a punctat că acest centru va fi un hub unde se vor dezvolta viitoare proiecte de digitalizare şi va conecta municipiul Iaşi cu 70 de ţări de pe patru continente.

De asemenea, şeful Guvernului a mulţumit companiilor care au investit la Iaşi, printre acestea menţionând Amazon şi Microsoft, pentru că prin dezvoltarea acestui proiect au determinat tineri pregătiţi din România să aleagă să rămână să lucreze în ţară.

Potrivit unui comunicat al Iulius Grup, compania a inaugurat oficial, marţi, al doilea proiect amplu de regenerare urbană pe care l-a realizat în Iaşi, Palas Campus reprezintă cea mai mare clădire de birouri din România, având o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp, care a presupus o infuzie de capital de peste 120 milioane de euro. La Palas Campus şi-au stabilit sediul 13 companii, din SUA, Germania, Franţa, Norvegia, Elveţia şi România, unele cu primul lor birou din regiune, fiind atrase de infrastructura office modernă şi de oferta generoasă a centrului universitar în materie de forţă de muncă.

"Noul sediu va constitui un centru de inovaţie pentru peste 2.000 de colegi care inventează noi tehnologii interesante în materie de cloud computing, machine learning, information security şi data analysis. Acest campus ultramodern ne va asigura la Iaşi un cămin extraordinar şi reprezintă un nou moment marcant pentru angajamentul nostru faţă de România", a declarat managerul general al Amazon Development Center România, Cristian Josan, citat în comunicat.

Citit 1692 ori Ultima modificare Marți, 25 Aprilie 2023 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.