Marcel Ciolacu admite o posibilă reformă administrativă

Marcel Ciolacu admite o posibilă reformă administrativă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că este necesară o reorganizare administrativă care ar presupune: comasarea comunelor cu maximum 1.500 de locuitori, iar primarii comunelor desființate să devină viceprimari ai noilor localități. Măsurile ar putea să intre în vigoare la alegeri, susține liderul PSD. 

„Nu cred că putem să mergem cu desființarea de județe în acest moment. Nu este pregătită administrativ România pentru acest moment (…), dar cred că o măsură administrativă cu anumite comune care în acest moment au sub 1000-1500 de locuitori, cred că ar fi o măsură oportună și un început de reformă”, a afirmat Marcel Ciolacu. Liderul PSD a precizat că nu se vor desființa, ci se vor comasa aceste comune: „Se comasează. Nu le desființăm, nu dăm cu Napalm, nu suntem în războiul din Vietnam. Găsit ce intră viceprimar la comuna limitrofă care este mai mare și astfel se face o comunitate, găsit pârghiile administrative corecte”.

În plus, Ciolacu a susținut că astfel de măsuri trebuie luate cu un an înainte de alegeri, ori adoptate până atunci și să intre în vigoare odată cu alegerile viitoare.

Citit 504 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Aprilie 2023 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.