Chinezii au copiat designul maşinii electrice Dacia Spring

Chinezii au copiat designul maşinii electrice Dacia Spring
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Compania chineză Dongfeng a lansat un model electric de mașină numit Nano Box, care este aproape identic cu modelul Dacia Spring, pe care deja îl cunoaşte toată lumea.

Modelul de oraș al autoturismului chinezesc dispune de un motor de 45 de cai putere, asemănător celui de pe Dacia Spring. Dongfeng Nano Box are, însă, un acumulator mai mic, de 27,2 kWh, față de 27,4 kWh la Spring.

Interesant este faptul că Nano Box promite o autonomie de 331 de kilometri, în contextul în care Dacia Spring are o autonomie de 225 de kilometri.

Totodată, deşi automobilul chinezesc este foarte asemănător cu Dacia, unele elemente care țin de dimensiuni îl fac puțin diferit. Astfel, maşina Nano Box este mai scurtă decât Dacia Spring cu 11 milimetri și mai scundă cu 1 milimetru. În afară de ampatament (distanța dintre axele osiilor extreme - n.a.), doar lățimea mai este identică, fiind de 1.579 de milimetri.

Ca design, Nano Box beneficaiză de o grilă nouă și de o bară față nouă, cu lumini integrate. Farurile superioare sunt asemănătoare cu cele de la Spring, iar grila conține o bandă LED iluminată. Dongfeng oferă patru culori diferite pentru acest model, toate fiind combinate cu accente albe sau aurii.

Prețul de pornire pentru un astfel de vehicul este de circa 9.500 de euro. Potrivit companiei, s-au primit deja peste 10.000 de rezervări pentru noul model.

Citit 1061 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2023 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.