Acces electronic la contractele individuale de muncă

Acces electronic la contractele individuale de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile au demarat un proces de conectare între platforma ghiseul.ro şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar în urma acestuia fiecare cetăţean va avea acces la contractul individual de muncă, a declarat, joi, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

„Sunt mulţi oameni care şi-au făcut cont pe ghiseul.ro. ca să-şi scoată cazierul, după care au observat că au şi plăţi de făcut la bugetul local şi la bugetul de stat, la ANAF. Deci aşa funcţionează un proces de digitalizare, de transformare digitală. Practic, ne dorim ca în perioada următoare fiecare utilizator, fiecare cetăţean, să poată avea acces la contractele individuale de muncă, cel puţin din 2011 până în prezent. În urma unei solicitări prin platforma ghiseul.ro primeşte pe e-mail contractele individuale de muncă, lucru care iarăşi până acum se poate face doar la ghişeu”, a spus Sebastian Burduja, citat de Agerpres.

La rândul său, Cristian Vasilcoiu a menţionat că la nivelul Ministerului Muncii s-a reuşit realizarea unui hub ce va interconecta Inspecţia Muncii cu Casa Naţională de Pensii, cu Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi.

Citit 576 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2023 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.