Andrei Pleșu, inimitabil, despre ÎPS Teodosie

Andrei Pleșu, inimitabil, despre ÎPS Teodosie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Filozoful și scriitorul Andrei Pleșu a scris, joi, pe pagina sa de Facebook, că arhiepiscopul Teodosie este „un subofițer încruntat, îndrăgostit soldățește de Putin, o versiune virilă a viguroasei doamne Șoșoacă” și observă transferul conceptului de imunitate către biserică, astfel că, „orice ar face și orice ar spune, ÎPS Teodosie nu poate fi amendat instituțional de nimeni și de nimic”.

Andrei Pleșu este unul dintre primii semnatari ai petiției privind dezideratul unității creștinilor în celebrarea Paștelui, iar arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, se opune și a făcut comentarii cu conotații negative la adresa credincioșilor catolici.

Citit 633 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2023 19:06

2 comentarii

  • postat de Marian
    Duminică, 30 Aprilie 2023 00:43
    5.13.155.***
    Intelectualii nu atacă că hienele! Ce legătură este între Puțin, Sosoaca,IPS Teodosie și data Paștelui. Cine îi împiedică să treacă la catolici și la protestanți? Să treacă la neo-protestanti, să se facă și adventiști, samd. Să meargă și la martorii lui Iehova și să facă Pastele cum vor. Ce-i interesează, că nu sunt ortodocși practicanți, nu se duc la liturghii, sunt foști membri PCR care vor să schimbe ortodoxia și linșează un ierarh antipatic cu probleme. Îi ataca pe toți creștinii că sunt înapoiați, troglodiți și culmea, supărăcioși. Acum patru decenii unii dintre ei aplaudau la Ceausescu-PCR , iar apoi au devenit dizidenți. Acum sunt creștini ortodocși progresiști!
    0
    0
  • postat de florin
    Joi, 27 Aprilie 2023 21:34
    86.124.200.***
    ''Andrei Pleșu este unul dintre primii semnatari ai petiției privind dezideratul unității creștinilor în celebrarea Paștelui,''
    Si daca d-ul Plesu este printre primii semnatari ai acestei petitii garanteaza ca aceasta petitie este indreptatita????
    Va rog cititi si ''Pr. Prof. Viorel Ioniță: Reflecții pe marginea petiției adresate conducerii Bisericii Ortodoxe Române pentru a schimba data Paștilor''!!!Si poate va schimbati parerea!Nu stiu cum se face ca acesti intelectuali basisti nu semneaza o petitie in care Valentin Plăcintă un roman simplu sa nu mai fie plimbat intre spitale si sa primeasca urgent tratamentul pentru cancerul de pancreas de care sufera!!!!D-ul Plesu ar trebui sa reciteasca textul extraordinar citit la cintecul lui Grasu XXL!!!
    ''Dorința ca toți creștinii să sărbătorească Învierea Domnului împreună, respectiv în aceeași zi, este legitimă, dar transformarea acestei dorințe într-o petiție publică adresată Patriarhiei Române și publicată pe internet pentru a putea fi semnată de cât mai mulți oameni este iresponsabilă, cu atât mai mult cu cât toate argumentele invocate în favoarea acestei petiții sunt incorecte și nu țin cont de discuțiile purtate de reprezentanții Bisericilor Ortodoxe locale la nivel panortodox și chiar la nivel inter-creștin mondial în legătură cu strădaniile de găsire a unei soluții pentru serbarea Paștilor de către toți creștinii în aceeași zi.''''de Pr. Prof. Viorel Ioniță :cautati si cititi restul ....Si cautati si cine este d-ul profesor.....
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.