Aeroportul din Brașov va fi operațional peste o lună

Aeroportul din Brașov va fi operațional peste o lună
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inaugurarea aeroportului de la Braşov, cu primul zbor ce va ateriza pe acesta, va avea loc cu câteva zile înainte de operaţionalizarea propriu-zisă, din 15 iunie, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, anunţând un mare eveniment, cu show aviatic şi program artistic, la care sunt aşteptaţi toţi braşovenii.

"Este un eveniment pe care, cred, cu toţii îl aşteptăm. Am fost întrebat permanent, în cei şapte ani de când sunt preşedinte al CJ Braşov, când inaugurăm aeroportul. Am toată convingerea că braşovenii vor fi prezenţi, fiindcă este aeroportul lor şi este o mare mândrie şi bucurie pentru fiecare dintre cetăţenii judeţului", a declarat preşedintele CJ Braşov.

Acesta a explicat că evenimentul ar putea avea loc în 10 sau 11 iunie şi în cadrul acestuia va fi efectuat şi zborul inaugural, unul care să aducă de la Bucureşti oficialităţi, cu o aeronavă a Tarom.

"În ceea ce priveşte zborul inaugural, suntem în discuţii, aşteptăm o ofertă de preţ de la Tarom. Am considerat de cuviinţă să ne raportăm la Tarom pentru că este compania naţională şi (...) nu am vrut să se creadă că fac vreun fel de campanie altor operatori. Ne dorim ca un avion de la Bucureşti să aterizeze pe aeroportul de la Braşov, cu personalităţi care, de-a lungul timpului, au fost implicate în realizarea acestui obiectiv", a precizat Adrian Veştea.

Practic, primul zbor operaţional va ateriza pe aeroportul braşovean pe 15 iunie la ora 9,00, de la Stuttgart, operat de Dan Air. Directorul aeroportului, Alexandru Anghel, a precizat că avioanele Dan Air vor zbura spre şase destinaţii din patru ţări. Urmează curse charter spre Antalia şi Creta şi, ulterior, două curse ale Wizz Air.

Citit 432 ori Ultima modificare Joi, 11 Mai 2023 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.