Roșiile din Buzău sunt comestibile

Roșiile din Buzău sunt comestibile
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Tomatele cultivate în localitatea buzoiană Glodeanu-Sărat sunt bune de mâncat, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea. Precizarea vine în contextul în care presa a relatat despre o posibilă contaminare a roșiilor din zonă, unde fermieri au cumpărat substanțe interzise pentru accelerarea creșterii lor.

Cazul a ajuns și în vizorul Corpului de Control al Ministerului Agriculturii. Rezultatele anchetei arată că legumicultorii buzoieni respectă normele legale, iar relatările despre substanţe interzise pentru coacerea forţată a roşiilor sunt izolate.

Totuși, conducerea MADR atrage atenţia că verificările nu se vor opri la Buzău

Citit 870 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 21:04

1 comentariu

  • postat de Evitați trufandalele
    Luni, 15 Mai 2023 23:52
    109.166.130.***
    Pentru a nu avea emoții, consumați roșiile în perioada lor de coacere în mod natural, Vara și Toamna. În afara perioadei de recoltare în mod natural, folosiți pentru gătit roșii din conserve, deoarece ce au fost preparate pentru conservare în perioada de supraproducție, în general Tomna sau mai bine
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.