Greva generală din învățământ va avea loc

Greva generală din învățământ va avea loc
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Greva generală din învăţământ va avea loc luni, 22 mai, a anunţat, duminică, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, precizând că "greva este a oamenilor".

"Aşa cum am mai spus-o, greva de mâine va avea loc. Greva nu este a noastră, este a oamenilor. Ei au semnat pentru grevă, ei decid dacă fac sau nu grevă mai departe. Noi avem şedinţe cu liderii, comunicăm mâine oamenilor, oamenii ne dau feedback-ul, ei ne spun: nu acceptăm, mergem mai departe", a precizat Simion Hăncescu, înaintea consultărilor de la Palatul Victoria, întrebat dacă sindicaliştii vor renunţa la declanşarea grevei generale în cazul în care se va ajunge la un consens.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, duminică, de la ora 14,00, la Palatul Victoria, cu sindicatele din Educaţie, pentru a discuta pe marginea revendicărilor acestora, potrivit Agerpres. Președintele PSD Marcel Ciolacu a participat, de asemenea, la întâlnire.

Sâmbătă, premierul Ciucă a precizat că soluţia pentru revendicările sindicatelor din Educaţie este în legea salarizării unitare. „În consecinţă, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susţinerea coaliţiei pentru a realiza legea salarizării unitare şi reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL doreşte ca revendicările profesorilor să fie soluţionate de urgenţă, ca şi problema pensiilor speciale”, spunea Nicolae Ciucă.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a anunţat că va participa şi el la negocierile de la Guvern, din respect pentru profesori şi pentru ca, luni, copiii să poată merge la şcoală.

Citit 465 ori Ultima modificare Duminică, 21 Mai 2023 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.