Marius Nistor: „E o acțiune de protest pentru demnitate”

Marius Nistor: „E o acțiune de protest pentru demnitate”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Circa 15.000 de oameni au participat la mitingul profesorilor, la care s-au alăturat și sute de elevi, anunțând că susțin demersul cadrelor didactice. Liderii sindicatelor din învățământ au anunțat că greva generală din școli continuă, iar, marți, 30 mai, va fi organizat un nou protest, cu mii de oameni, la Palatul Cotroceni. Protestatarii au mers în marș spre Parlament.

La acest miting, au participat profesori îmbrăcați în veste cu însemnele marilor sindicate, dar și dascăli care au precizat că nu sunt afiliați la sindicate. Printre mesajele afișate de oameni, s-au remarcat: „Fără educație, moare o nație!”, „Puneți preț, nu dispreț pe educație!”, „Vrem respect!”, „6% din PIB a rămas doar un mit!”, „Vrem mai mult bănet, brutul îl vrem net”.

”Guvernanții nu au înțeles nimic. Oamenii demonstrează pentru că au fost jigniți, umiliți. E o acțiune de protest pentru demnitate. Vrem o țară în care nu acceptăm obediența și umilința. (…) Ei (guvernanții - n.r.) trebuie să vină cu o ofertă către noi. Acțiunea de protest va continua. (…) Ei vor decide când acțiunea se suspendă sau nu. Pe baza propunerilor venite de la Guvern, greva va continua”, a declarat, joi, liderul de sindicat Marius Nistor.

În urma întâlnirii de miercuri seară, de la sediul FSLI, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a declarat că profesorii şi personalul auxiliar ar putea primi un card pentru cariera profesională, sumele propuse pentru a fi acordate fiind de 1.000 de lei în iunie şi 1.500 de lei în octombrie. "S-a solicitat şi am fost de acord ca o astfel de sumă să fie acordată şi pentru personalul nedidactic în cuantum de 500 de lei în luna iunie şi 500 de lei în luna octombrie", a spus Neacşu, însă a precizat că, în acest moment, nu poate fi vorba despre creşteri salariale şi nici despre acordare de sporuri.

În același timp, toți liderii politici importanți erau plecați din București: Klaus Iohannis, la Sibiu, Nicolae Ciucă, la Cluj, Marcel Ciolacu, la Buzău, potrivit G4Media. În orașul natal, șeful statului, aflat împreună cu președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, a mai făcut o glumă neinspirată: ”Vedeți? Până și greva are avantajele ei”, în timp ce se pregătea pentru o fotografie oficială, conversând cu un grup de elevi, în fața Colegiului Național ”Samuel von Brukenthal”.

În paralel, discursul liderului PSD Marcel Ciolacu, susținut joi, la Buzău, cu prilejul Zilei Eroilor, a fost acompaniat de vuvuzelele și scandările sindicaliștilor din Educație, care au scandat “Demnitate” și “Și noi suntem eroi”.

Citit 276 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2023 16:40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro