USR a prezentat „prima parte a unui film de groază”

USR a prezentat „prima parte a unui film de groază”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat, joi, lansarea „Cărţii negre a guvernării PSD-PNL”, apreciind că premierul Nicolae Ciucă a avut, probabil, „cel mai dezastruos mandat” de premier după Revoluţie, a transmis Agerpres.

„Suntem la finalul primei părţi dintr-un film de groază care se numeşte guvernarea PSD-PNL. (...) Am făcut un bilanţ al guvernării Ciucă, o carte neagră pentru a marca acest moment greu pentru economia României, pentru profesori, pentru toate categoriile profesionale din societate. Pe copertă sunt cei doi cărora le-a fost delegată guvernarea, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, dar există şi un patron: Klaus Werner Iohannis”, a declarat Drulă, în cadrul unei conferinţe de presă.

El i-a reproşat preşedintelui Iohannis că a adus o „guvernare dezastruoasă” la conducerea ţării, că a „distrus PNL şi l-a făcut o remorcă, o anexă” a PSD, dar şi că ar fi oprit modernizarea României.

„Ce rămâne în urma acestui guvern, dacă e să vorbim doar de câteva cifre din economie? Scumpiri – cele mai mari din ultimii 20 de ani. Inflaţie cu două cifre. Chiar şi în prezent, chiar pe cifrele INS, care nu sunt chiar uşor de crezut, peste 20% la alimente. Dublarea ratelor la credite, o gaură bugetară de cel puţin 30 de miliarde de lei, o economie frânată. INS ne spune la ultimele cifre că mai există o creştere anemică de 0,1%, dar, bazat pe istoria dumnealor, probabil deja suntem în zona de stagnare sau scădere”, a spus liderul USR.

Drulă a menţionat că această situaţie economică a generat „o nemulţumire colosală” în societatea românească, astfel încât patru din cinci români consideră că ţara merge într-o direcţie greşită.

Citit 423 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2023 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.