Clima României, afectată de neincluderea în Schengen

Clima României, afectată de neincluderea în Schengen
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Asociația pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice (AECCSC), condusă de fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, susține că „ținerea nelegală a României în afara Spațiului Schengen afectează clima”.

„AECCSC a solicitat formal Consiliului UE să respecte tratatele și regulile UE și să reexamineze decizia din 8.12.2022 privind blocarea accesului României la Spațiul Schengen, în temeiul Regulamentului Aarhus, având în vedere încălcarea flagrantă a obiectivelor UE privind mediul și clima”, transmite asociația, într-un comunicat de presă, citat de G4Media.

„Există zeci de mii de camioane și TIR-uri care în timpul lungilor așteptări la punctele de trecere a frontierelor interne UE produc emisii de gaze cu efect de seră, fără niciun sens, într-un moment în care Planeta se confruntă cu o criză climatică fără precedent ce generează, printre altele, mari fluxuri de migrație, conform datelor Organizației Națiunilor Unite”, se mai arată în comunicatul citat.

„Suntem într-o criză climatică fără precedent, iar unii lideri europeni acționează iresponsabil și nelegal. Le cerem oamenilor să își închidă aparatele de aer condiționat sau căldura din case, în timp ce la granițe se produce o poluare pe care pretindem că nu o vedem. (...) Ulterior, vom decide în privința acțiunilor viitoare care nu exclud inițierea unui litigiu pe mediu, dacă subiectul aderării la Schengen nu va fi repus pe agenda JAI rapid”, a declarat președintele AECCSC, Răzvan Nicolescu.

Fostul ministru al Energiei le-a cerut europarlamentarilor români ”să fie uniți și dedicați” după ce petiția depusă de asociația sa în Parlamentul European cu privire la Schengen a fost amânată cu o lună.

Citit 483 ori Ultima modificare Duminică, 28 Mai 2023 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.