Marcel Ciolacu îi răspunde președintei Ungariei

Marcel Ciolacu îi răspunde președintei Ungariei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Președinta Ungariei, Katalin Novak, a scris în weekendul trecut, pe Facebook: "Nu lăsa Transilvania să se piardă, Dumnezeul nostru!", după ce a participat la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc. Fraza face parte din imnul secuilor și e o trimitere la faptul că Transilvania a făcut parte din Ungaria înaintea Tratatului de la Trianon (1920).

Ministerul român de Externe a reacționat duminică, iar luni a intervenit și președintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta din urmă a precizat că respinge "cu fermitate" gestul preşedintei Ungariei, care a făcut "declaraţii total inacceptabile", cu caracter revizionist, despre Transilvania. "Resping cu fermitate gestul preşedintelui Ungariei, doamna Katalin Novak, care a făcut, cu ocazia unui pelerinaj religios pe teritoriul României, declaraţii total inacceptabile, cu caracter revizionist, pe tema Transilvaniei. Lumea întreagă a aflat că românii sunt un popor tolerant, care ştie să îşi primească musafirii cu o ospitalitate fără cusur. Totul are însă o limită", a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că românii nu vor mai accepta ca vreun demnitar maghiar să vină în ţara noastră şi să facă asemenea "declaraţii sfidătoare", care pot genera tensiuni sociale. "Ne dorim relaţii normale cu ţara vecină, însă asta nu înseamnă că trebuie să tăcem în faţa unor asemenea situaţii scandaloase. Doamna Novak, fiţi fără grijă! Dumnezeu nu va lăsa vreodată ca Transilvania să aibă alt destin decât acela scris cu sângele milioanelor de români: să fie sufletul etern al naţiunii române", a conchis Marcel Ciolacu.

Citit 439 ori Ultima modificare Luni, 29 Mai 2023 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.