Sindicatele din Educație anunță continuarea grevei

Sindicatele din Educație anunță continuarea grevei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sindicatele din Educație au anunțat, duminică, 4 iunie, că greva profesorilor continuă până când le sunt rezolvate solicitările privind atât salariile, cât și "viitorul educației". Ei acuză că modul în care Guvernul a reacționat la protestul lor "ne face să credem că, după ce se va încheia această grevă, vor reveni la vechile obiceiuri".

Potrivit unui comunicat de presă al principalelor federații sindicale din Educație, principalele solicitări sunt și rămân: stabilirea prin lege a faptului că salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, aplicarea grilei de salarizare pentru învățământ într-un termen mai scurt decât cei trei ani anunțați de Guvern, majorări de salarii și mai mari decât în ordonanța de urgență dată zilele trecute și acordarea, de la 1 ianuarie 2024, a cel puțin 15% din cheltuielile bugetului consolidat pentru învățământ.

"Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase! Schimbați-vă discursul și asumați-vă că educația va fi, începând de astăzi, prioritate națională! Și nu numai pentru noi, angajații din sistem, ci și pentru cei peste 3.000.000 de elevi în spatele cărora vă ascundeți și pe care încercați, prin declarații, să-i întoarceți împotriva noastră!", se mai arată în comunicatul sindicatelor din Educație.

Totodată, aceștia trag atenția că "degeaba ați votat în Parlament o lege care prevede alocarea pentru învățământ a unei finanțări egale cu minimum 15% din cheltuielile bugetului consolidat, dacă nu aveți de gând să o și respectați și veți proroga aplicarea acestui articol, așa cum ați prorogat, timp de peste 10 ani, articolul privind alocarea a 6% din PIB pentru Educație".

Citit 457 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iunie 2023 15:39

1 comentariu

  • postat de Pop M.
    Luni, 05 Iunie 2023 04:18
    5.13.167.***
    Ca parinte cu copil care are examen, nu sustin greva. Copiii nu sunt moneda xe schimb, nimeni nu se gândește la ei, la viitorul lor. Trebuia facuta greva in iarna, nu acum, ca o razbunare. Multi romani traiesc cu un salariu ca al profesorilor si nu se mai plang atata. Si asa tara asta e imprumutata
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.